Numera “Light The Flame” predstavljena je sinoć u Skoplju

Pesma “Light The Flame“, kompozitora i producenta iz Londona, Endija Rajta, koju je na engleskom jeziku otpevao prerano preminuli makedonski pevač Toše Proseki sinoć je premijerno predstavljena na glavnom trgu u centru Skoplja gde su Tošetovi obožavaoci po deseti put u njegovu čast sa upaljenim mobilnim telefonima, upaljačima i šibicama napravili “Zvezdano nebo”.

Pesma “Light The Flame” je najava albuma Proeskog koji je on na engleskom jeziku snimao u Londonu.

Foto: D. Joksić

Poslednji koncert Tošeta Proeskog je održan pre deset godina, 5. oktobra 2007. na gradskom stadionu u Skoplju. Bilo je veličanstveno, a desetine hiljada ljudi su sa popularnim pevačem razmenjivali neverovatnu energiju i neviđenu ljubav. Dok je pevao, publika je spontano, sa uključenim mobilnim telefonima na stadionu stvorila “Zvezdano nebo”.

Foto: D. Joksić

Oduševljen prekrasnim pogledom, Toše je tada uskliknuo: “Uključite telefone, ponovo napravite zvezdano nebo! Ne mogu da vam opišem kako to izgleda odavde, sa bine… Molim vas slikajte, želim sliku ove lepote. Neka se nikada ne gasi zvezdano nebo! Ovo se ne opisuje” – rekao je Toše i poželeo da se ta magična slika ponavlja na svakom njegovom narednom koncertu.

Foto: D. Joksić

Pogledajte spot za pesmu “Light The Flame”:

Podsetimo, Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine kod Nove Gradiške u Hrvatskoj.

(D.J.)

LEAVE A REPLY