Jedan par je bio zaista sretan kada su oni saznali da supruga nosi djevojčicu, a to je bilo nešto što su očekivali dugo vrmena. Tako je trudnoća krenula i sve je bilo sasvim savršeno, te nije bilo nikakvih komplikacija ili nekih pokazatelja da bi nešto moglo krenuti po zlu. Ipak, onda je došao dan kada se žena trebala poroditi i tada su roditelji ostali bez teksta, kao i doktori.

Roditelji Skon i Ema Garsajd su cijelo vrijeme sa nestrpljenjem očekivali taj dan kada će imati dijete, a onda je na svijet došla njihova djevojčica koja se zove Šarlot. Prošlo je dugo vremena, ali roditelji su se izbezumili kada su je pogledali i tada su vidjeli nešto čemu su se najmanje nadali.

Njihova kćerka se rodila čak 16 sedmica ranije nego što je trebala, a onda je ona izgledala i kao porculanska lutka. Pored toga izgleda kože, njen nos je bio izražen, te je cijelo njeno tijelo bilo minijaturno. Doktori su morali uspostaviti dijagnozu, a tada su utvrdili da ova djevojčica pati od primordijalnog dvarfizma.

Oblik kojeg je ona imala je bio zaista specifičan da to nije imao niti neko zvanično ime. Radi cijele te dijagnoze koje su joj uspostavili se njen mozak nije razvijao kao kod sve druge djece, pa zbog toga ona nije mogla čak niti jesti. Nakon što je prošlo neko vrijeme, onda su njene fotografije obišle cijeli svijet u kojem je ona predstavljena kao najmanja djevojčica na svijetu. Doktori su joj rekli da će živjeti najviše godinu dana, ali danas ona ima deset godina.

Izvor:kreacije.com

LEAVE A REPLY