Ovo je jedan stariji pas kojeg slavi cijela Australija, a sami ćete i znati da je to zapravo zasluženo. On je jednoj djevojčici koji ima samo tri godine spasio život na jedan nevjerovatan način. Moramo priznati da je to bilo nešto što nikada nismo vidjeli, a ne govore džaba da psi mogu osjetiti kada nešto ne valja.

Sve to počinje od male djevojčice koja se zove Aurora, a koja je odlutala od svoje kuće koja se nalazi u Kvinslednu. Porodični pas Maks je znao da nešto nije dobro, a on je star čak 17 godina, što je prilično mnogo za pse. On je pas koji jedva čuje i koji jedva vidi, ali on je krenuo za djevojčicom.

Niko na početku nije primijetio da je ona zalutala, ali pas jedini jeste. Djevojčica je otišla od kuće čak dva kilometra, te se ona nalazila skrivena u nekom žbunju, a ona je nestala čak na 16 sati, dok je porodični pas Maks nju našao i cijelo vrijeme ostao sa njom, te je čuvao.

Djevojčicu Auroru su svi tražili satima, ali onda je na kraju brda njena baka ugledala njihovog psa Maksa. Kada je njega vidjela, onda je pas odveo baku do djevojčice. Na kraju je policija došla do zaključka da je pas čak pomogao Aurori kako bi ona preživjela niske temperature preko noći, dok je ona nađena sasvim nepovrijeđena, što je bilo najbitnije za cijelu porodicu.

Preko 100 volontera je bilo zaduženo kako bi našli ovu djevojčicu, a policija je za Maksa dala posebno odličje. Ona je tada bila uplašena, a oko nje je bio mrak te je kružila velika hladnoća, dok se pas pobrinuo da joj bude toplo i ugodno dok neko nije naišao kako bi im oboma pomogao.

Izvor:kreacije.com

LEAVE A REPLY