na šta pomislite kada čujete “neprijatna situacija”? Ne radi se samo o dugim pauzama u neugodnim razgovorima ili neprikladnom smijehu. Neprijatne situacije se mogu dogoditi u bilo kom trenutku i nekada su gore nego što možemo da zamislimo! Ne možemo znati da li će nam se štikla polomiti dok prelazimo ulicu i da li će ručak završiti na našoj bluzi. Dobre vesti su da sve ove probleme možemo riješiti.

1. Masna kosa1

Ako nemate vremena da operete masnu kosu, papirni ubrusi stižu kao spas. Najprije upijte masnoću peškirom, a onda obrišite ubrusima. Izgledaće svježe i čisto.

2. Problemi sa rajsferšlusima2

Ako vam se iznenada zaglavi rajsferšlus, možete da koristite običnu olovku. Istrljajte obe strane rajsferšlusa minom olovke pa nježno povucite. Takođe, može pomoći i labelo.

3. Znoj na grudima3

Ako ste primjetili da se pojačano znojite u predjelu grudi tokom toplih dana, koristite dnevne uloške kako biste izbjegli neprijatne mrlje na odjeće. Stavite ih u brushalter i oni će upiti znoj.

4. Problemi sa helankama4

Ako helanke ističu mane na vašoj figuri, i dalje postoji način da ih nosite. Uzmite stare unihopke i isjecite ih tako da napravite šorts. Nosite ih ispod helanki kako bi vaši kukovi izgledali definisano.

5. Mrlje od mastila5

Isflekali ste se mastilom iz penkala? Pomoći će vam običan antibakterijski gel. Stavite krpu ili papirni ubrus ispod fleke da upije mastilo, iscjedite malo gela na fleku i istrljajte maramicom ili tupferom. Onda operite fleku.

6. Svjež dah6

Ako morate brzo da osvežite dah, a nemate četkicu pri ruci, zvaćite zrna kafe. Ona će ukloniti neprijatan miris i očistiti jezik od plaka koji sadrži mnogo bakterija.

7. Mokre patike7

Patike možete osušiti pomoću pjeska za mačke. Napunite stare unihopke peskom, zavežite i ostavite u patikama preko noći. On će apsorbovati svu vlagu. U patike možete sipati i sodu bikarbonu kako bi spriječila razvoj bakterija koje izazivaju loš miris.

8. Žuti zubi8

Banane su odlične za blistavi osmijeh. Istrljajte zube unutrašnjom korom od banane i sačekajte 10-15 minuta. Uklonite ostatke četkicom i isperite usta. Ovaj postupak će nježno izbjeliti vaše zube.

9. Klizave cipele9

Ako vam se cipele klizaju, istrljajte đonove šmirglom kružnim pokretima. Onda ih istrljajte od pete ka prstima.

10. Krompir protiv fleka od znoja10

Možete upotrebiti krompir kako biste smanjili rizik od pojava fleka od znoja ispod pazuha. Isjecite svjež krompir i istrljajte pazuhe. Sačekajte da se upije, a onda operite kožu vodom.

11. Suknja vam se stalno podiže11

Nema problema! Upotrebite lak za kosu kako biste je zadržali na mjestu. Jednostavno naprskajte butine lakom za kosu i suknja se neće podizati.

12. Žvakaća guma na odjeći12

Ako vam se zalijepi žvaka na odeću, koristite ljepljivu traku. Zalepite traku na žvaku i povucite. Ponovite nekoliko puta.

13. Zaglavljen prsten13

 

Kada ne možete da skinete prsten sa prsta, samo podignite ruku. Držite je tako nekoliko minuta. Krv će se sjuriti iz ruke u rame, pa ćete lako skinuti prsten.

Izvor:novi.ba

LEAVE A REPLY